CDN چیست؟

CDN مخفف شده ی عبارت Content Delivery Network که به معنی شبکه ی تحویل محتوا می باشد. اما اینکه معنی آن چیست و چه کاری انجام می دهد و فعالیت های آن چه کمکی به سایت و سرور می کند در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.

CDN هم در حوزه بهبود سرعت سایت ها و هم در حوزه ی امنیت سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد. نحوه ی فعالیت سرویس های CDN به این صورت است سایت شما بجای اینکه مستقیم از روی سرور خود شما خوانده شود ابتدا توسط شبکه ای از سرور های سرویس دهنده های CDN خوانده می شود و سپس نسبت به درخواست کاربران یا بازدیدکنندگان، محتوای سایت برای آن ها پردازش می گردد.

CDN

در حوزه سرعت بخشیدن به باز شدن سایت از این نظر تاثیر گذار خواهد بود که محتوا با توجه به موقعیت جغرافیایی بازدیدکنندگان برایشان فرستاده می شود و اطلاعات سایت از نزدیکترین سرور ممکن به محل حضور کاربر برای او فرستاده خواهد شد. برای مثال در صورتی که سرور شما در خاورمیانه میزبانی شود و درخواستی برای بازدید سایت ار اروپا داشته باشید، سرویس دهنده CDN اطلاعات سایت شما از سروری در اروپا برای بازدید کننده ارسال خواهد کرد. در نتیجه این مورد موجب کاهش Ping و افزایش سرعت سایت می گردد.

و در زمینه ی امنیت نیز با توجه به اینکه سایت شما به صورت مستقیم از روی سرور شما خوانده نمی شود و IP متصل به سایت شما از IP سرور شخصی شما متفاوت خواهد بود، این مورد موجب خواهد شد که درخواست های بیش از حد و یا به صورت اتک که به سایت وارد می شوند توسط سرورهای سرویس دهنده ی CDN مدیریت و کنترل شوند و بار به صورت مستقیم به سرور وارد نشده و موجب قطعی سرور نگردد.

CDN

نتیجه ای که طبق بررسی های انجام شده حاصل می گردد این است که سرویس CDN می تواند برای سایت ما مفید و کاربردی باشد، اما نکته ای که وجود دارد این است که بیشترین کارایی CDN در صورتی است که سرور دارای حجم ترافیک بالایی باشد یعنی بازدید های بالایی در طول روز داشته باشد و همچنین بازدید کنندگان سایت از کشور ها و مناطق جغرافیایی مختلفی باشند تا ارائه محتوا توسط CDN از سرور نزدیک به آنها تاثیر گذار باشد.

  • 0 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

مقالات مربوطه

آموزش راه اندازی ssl رایگان

1. برای یک دامنه و یا یک زیر دامنه، یک SSL Single Domain عادی کفایت می کند.2. برای چند...

انواع گواهینامه SSL

انواع گواهینامه های ارائه شده توسط آسان رایان از لینک های زیر قابل خریداری و نصب هستند که در...

دایرکت ادمین چیست؟

دایرکت ادمین کنترل پنل ساده ، محبوب و پرسرعت : Direcadmin ، Cpanel و Parallels محبوب ترین...

تاثیر کلمات کلیدی بر بازدید شما و سئو

تا به حال به این فکر کردید که وقتی صفحه کلیدتون فارسیه و یه کلمه مثل "host" رو در گوگل جستجو...

آموزش ایجاد کرون جاب در کنترل پنل Cpanel

در مواردی که کاربران به SSH دسترسی ندارند و نمی توانند برخی دستورات را در زمان های برنامه ریزی...