حافظه کش

بسیاری از مواقع پیش می آید که پس از تغییر و ست کردن دی ان اس های دامنه، نمی توانیم به هاست خود دسترسی داشته باشیم و یا اینکه اطلاعاتی که نمایش داده می شود، همچنان از سرور قبلی خوانده می شود. در بسیاری از موارد مشاهده شده، این مشکل به دلیل این است که هنگام فراخوانی یک آدرس، مرورگرتان به حافظه کش مراجعه می کند.

برای اینکه بدانیم حافظه کش چیست این مطلب را مطالعه کنید.

هربار که شما اقدام به ورود به یک سایت می کنید، مرورگر باید تمامی فایل ها اعم از CSS، HTML، javascript، تصاویر و ... بارگذاری کند. اگر این اطلاعات در حافظه کش مرورگرتان ذخیره شود، عملا دسترسی به آن اطلاعات سریعتر انجام می شود و شما با سرعت بیشتری می توانید به سایت موردنظر دست یابید.

به طور خلاصه و کمی تخصصی تر می توان گفت حافظه نهان یا کش (Cache) مرورگر قسمتی از حافظه جانبی است که کپی‌ای از آیتم‌هایی که قبلاً توسط کاربر در یک صفحه وب مرور شده اند را نگه داری می‌کند. این آیتم‌ها ممکن است تصاویر گرافیکی (مانند لوگوها، بنرها و به طور کل، تمامی تصاویر صفحه مورد نظر)، کل صفحه وب، فایل‌های CSS و... باشند.

زمانی که کاربر برای بار اول یک صفحه وب را مرور می‌کند، تمامی منابع (مانند تصاویر و...) جدید توسط مرورگر بارگیری (Download) شده سپس به کاربر نشان داده می‌شود. در این هنگام مرورگر برخی از این منابعی که بند اول نام برده شدند را کدگذاری کرده (به دلیل مسائل امنیتی)، سپس در قسمتی از حافظه جانبی ذخیره می‌کند. این آیتم‌های ذخیره شده که در اصل کپی‌ای از منابع اصلی خود هستند، حافظه نهان مرورگر (Browser Cache) نامیده می‌شوند. هر یک از فایل‌های کش شده تاریخ انقضاءای دارند که ممکن است توسط وب سرور یا خود مرورگر مشخص شود.

اگرچه وجود این حافظه باعث افزایش سرعت دستیابی به اطلاعات می شود اما همانطور که در بالا اشاره شد، گاهی موجب اختلال می شود. حتی زمانی ممکن است که تغییراتی از جانب سازندگان و یا طراحات وب سایت انجام شود ولی به این دلیل که مرورگر به شما اطلاعات کش شده را نمایش می دهد شما قادر به مشاهده تغییرات نیستید. در این گونه موارد با فشردن کلید CTRL+F5 می توانید صفحه را مجددا بارگذاری و تغییرات را مشاهده کنید.

 

 

  • 0 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

مقالات مربوطه

چگونه می توانم تعداد زیادی فایل و پوشه را همزمان در دایرکت ادمین آپلود کنم ؟ آپلود تک تک آنها بسیار برای من سخت است.

شما می توانید فایل ها و پوشه های خود را در فایلی با فرمت zip یا tar.gz فشرده کنید و پس از آپلود...

CDN چیست؟

CDN مخفف شده ی عبارت Content Delivery Network که به معنی شبکه ی تحویل محتوا می باشد. اما اینکه...

دی ان اسDNS چیست؟(قسمت دوم)

IPهاگفتیم که کار سرور نام دامنه یا سرور DNS تبدیل یک نام دامنه به یک آدرس IP است. به نظر که کار...

سرور اختصاصی

سرور اختصاصی: (Dedicated Server) سرور اختصاصی نوعی هاست اینترنتی است که در آن سرور به صورت کاملا...

تغییر آدرس اصلی هاست در دایرکت ادمین

جهت تغییر دامنه فعلی هاست خود، میتوانید طبق آموزش زیر عمل کنید. ابتدا وارد دایرکت ادمین شوید...