سرور ابری چیست؟

ابر (Cloud) چیست؟

خب خیلی از ما کلمه ابر را در دنیای آی تی زیاد شنیده ایم اما برایمان گنگ یا نا مفهوم است.قصد داریم تا در این مقاله عبارت "ابر یا کلود" را تشریح کنیم و سپس به توضیح سرور و هاست ابری بپردازیم.اینکه از یک موضوع فقط در حد اسم مطلع باشید اما هیچ چیز از آن ندانید بسیار اتفاق بدی است؛ شخصی که می خواهد چه در حوزه آی تی به صورت حرفه ای و چه به عنوان یک مشتری فقط یک وب سایت داشته باشد بهتر است که از تکنولوژی های برتر و به روز مانند ابر مطلع باشد.

یک ابر در حقیقت به مجموعه ای از کامپیوترهای متصل به هم می گویند که به عنوان یک اکوسیستم واحد فعالیت می کنند.ابرها به شکلی طراحی و تنظیم می شوند که بتوانند یک یا چند سرویس را از راه دور در اختیار ما بگذارند، سرویس هایی همانند ذخیره اطلاعات، استفاده از نرم افزارها و... .فکر کنید که شما یک فضای ذخیره سازی بر روی سرور خریداری کرده اید.اگر این فضای میزبانی به صورت تکی و بدون هیچ گونه ارتباط با سرورها و سیستم های دیگر وظیفه نگهداری داده های شما را داشته باشد، و بعد از مدتی به هر دلیلی (سیستم عمل، سخت افزاری، آتش سوزی و...) سرویس دادن به شما دچار مشکل شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ برخی از اتفاقات و نقصان ها می تواند به صورت مکرر مانند به روز رسانی سرور یا سیستم عامل برای فضای میزبانی ما رخ دهد.

حالا تصور کنید که بار پردازشی خود را بین چند کامپیوتر قدرتمند تقسیم کنیم و کل کار و تراکنش ها بین چند کامپیوتر تقسیم شود.مشخصا قدرت، ثبات و عملکرد سیستمی ما افزایش پیدا خواهد کرد که این همان عملکرد کلی سیستم های ابری می باشد.این سرویس ها برای ارائه در هر زمینه ای از پیش تنظیم شده اند و کاربران آن برای استفاده از آنها نیاز به اعمال هیچگونه پیکربندی ندارند.اما چرا اصلا برای این سامانه عبارت "ابر" انتخاب شده است؟ پاسخ دقیقی به این سوال وجود ندارد اما 2 تعریف که بسیار منطقی هم هستند می توان به آن نسبت داد.

اول اینکه اگر مجموعه ای از کامپیوترها و سرورها که درک همکاری آنها از دور پیچیده است را می توان مشابه یک ابر دانست.خود ابر از ذرات بخار آب و غبارهای دیگر موجود در هوا تشکیل شده و هنگامی که آنها را نگاه می کنیم فقط یک تصویر واحد و حجم سفید رنگ می بینیم.و تعریف دوم اینکه درزبان انگلیسی به دسته ای از پرندگان و دیگر بالداران که در حال پرواز هستند، عبارت کلود را نسبت می دهند که می توان عبارت ابر در آی تی را اقتباسی از این پرواز دسته جمعی دانست.

 
انواع ابر

از نظر زیرساختی کلود به چهار نوع تقسیم می شود:

ابر اختصاصی: این ابر فقط برای استفاده یک شرکت یا سازمان تشکیل می شود و فقط هم به همان واحد خدمت می دهد.البته این ابر هم باید در محیط خارج آن شرکت و در فضای ارائه دهنده سرویس کلود قرار داشته باشد؛ اما مدیریت این ابر می تواند در اختیار سازمانی که از این ابر استفاده می کند قرار بگیرد یا توسط شرکت یا شخص ثالث.

ابر عمومی: خب کاملا از نام عمومی مشخص است که این سرویس در اختیار عموم قرار می گیرد.در پیکربندی این نوع ابر تفاوت خاصی با مورد قبل وجود ندارد و فقط در دسترسی ها متفاوت می باشند.به طور مثال می توانیم سرویس دراپ باکس (Dropbox) را از نمونه های عمومی کلود نام ببریم.

ابر هیبریدی: زمانی که ارائه دهنده خدمات ابری، هم سرویس اختصاصی، هم سرویس عمومی ارائه می دهد، این سرویس ابری را هیبریدی می گویند.این ابر زمانی شکل می گیرد که سازمان ها قصد دارند تا عملکردهای ابرهای خصوصی و عمومی خود را به اشتراک بگذارند.

ابر اجتماعی: هنگامی که چند شرکت یا سازمان از یک ابر خصوصی به طور اشتراکی استفاده کنند، ابر اجتماعی تشکیل می شود.

 
سرور ابری چیست؟

شما باید هنگام انتخاب سرویس هاستینگ برای نرم افزار یا وب سایت، تمامی گزینه ها را سبک سنگین کنید، سپس انتخاب کنید.

سرور ابری (Cloud Server)، یک بخش اشتراکی از سرور می باشد که برای استفاده مشتریان (از طریق یک محیط مجازی) اختصاص داده می شود و کنترل آن می تواند توسط ارائه دهنده سرویس یا شخص دیگری انجام پذیرد.معمولا در سرورهای فیزیکی که این تکنولوژی پیاده سازی می شد، سرویس ها و سایت های دیگری هم موجود می باشند و تعداد زیادی افراد دیگر از همان رایانش و منابع ذخیره و سرور، در محیط مجازی مختص خود استفاده می کنند؛ اما با این حال هر سرویس، اپلیکیشن و وبسایت منطقه خاص خود را دارد و به هیچ وجه با یکدیگر تداخل ندارند.

سرورهای ابری به شما قابلیت های بیشتری در هزینه های خرید و مدیریت می دهد تا بتوانید در آن صرفه جویی کنید و به وسیله آنها راحت تر می توان زیرساخت ها را نگهداری و گسترش داد.

به علاوه اینکه در فضاهای ذخیره سازی ابری شما فقط هزینه میزان حافظه ای که استفاده می کنید را پرداخت می کنید، ضمن اینکه به این معنی می باشد که مشتریان می توانند هر زمان به هر مقیاس از فضای ذخیره سازی و رایانش ابری که نیاز دارند، آن را افزایش دهند.

تمامی حجم های کاری و بار سایت یا اپلیکیشن ها برابر نیستند و ارائه دهنده سرویس ابری باید هم بخواهد و هم قادر باشد که براساس نیازهای ضروری و خاص شما خدمات بدهد.

شما از مقیاس اقتصادی سود می برید، به این معنی که سخت افزار و سرور را با با کسب و کارهای دیگر به صورت اشتراکی استفاده می کنید اما فقط براساس فضای ذخیره و رایانش ابری و تراکنش هایی که سایت دارد هزینه پرداخت می کنید.اگر نیاز دارید تا میزان مصرف خود از سرور را افزایش دهید می توانید به راحتی از طریق پیشخوانی که تعبیه شده این کار را انجام دهید.شما در افزایش یا کاهش میزان منابعتان، بی نهایت انعطاف پذیری خواهید داشت، و همچنین می توانید خصوصیات و مشخصه های  سرور را براساس نیاز و کسب و کارتان تغییر دهید.

خب اما سرویس های دیگری که در فضای ابر قرارمی گیرند باعث افت کیفیت سایت ما خواهند شد.ارائه دهندگان معتبر سرویس ابری عموما از سرورها و Storage های قدرتمند استفاده می کنند، اما اگر اپلیکیشن ها و وبسایت های سنگین در فضای ابری ما وجود داشته باشد، طبیعتا کیفیت و سرعت سایت ما هم افت خواهد کرد.خب اما این فکر کاملا اشتباه است!

در بالاتر هم ذکرکردیم که در ابرها، بار و وظایف تمامی منابع یا سرورها، بین تمامی آنها تقسیم می شود که اصطلاحا به آن Redundant می گویند.

قابلیت دسترسی بالا و Redundant (Redundant به معنی افزونه می باشد که منظور از آن، وجود سرورهای دیگر در مکان های مختلف است که بار پردازشی سرویس ها و سایت ها روی تمامی این سرورها تقسیم بندی می شود) اصلی ترین خاصیت و مزیت این سروها می باشد که آنرا نزد توسعه دهندگان وب بسیار محبوب کرده است.برای مثال اگر وب سایت شرکت آسان رایان بر روی سرور کلود قرار داشته باشد و اگر به دلیلی دچار مشکل شود، مشتریان هیچگاه این مسئله را حس نمی کنند چرا که این سایت از سرورهای دیگر فراخوانی خواهد شد.

 
مزایای Cloud Servers

    محاسبات یا همان رایانش ابری هزینه ها را کاهش می دهد: هزینه های عملیاتی با محاسبات ابری که یکی از آنها کلود سرورها هستند کاهش می یابد.شما فقط به اندازه ای که مصرف دارید هزینه پرداخت می کنید؛ هزینه ها دقیقا با نیازهای شما متناسب است.همچنین هزینه راه اندازی کلود سرورها بالا نمی باشد.
    داشتن این تکنولوژی آسان است: برای داشتن این تکنولوژی نیاز نیست که مشتریان و صاحبان صنایع نرم افزار یا سخت افزار اضافی داشته باشند یا خریداری کنند.علاوه بر این، پیاده سازی آن می تواند از راه دور انجام شود.
    رایانش ابری بهترین ذخیره کننده زمان است: راه اندازی این سیستم برای کسب و کار زمان می خرد و بیزینس به سرعت وارد فاز بهره برداری خواهد شد.ضمن اینکه زمان بازیافت و ریکاوری هم در این سیستم ها به سرعت انجام می شود.به همین دلیل، شرکت ها و موسسات عملا هیچ زمانی را برای راه اندازی سرور کلود از دست نمی دهند.
    این سیستم کاملا خودکار عمل می کند: در راه اندازی، به روز رسانی و بک آپ گرفتن سرور و رایانش ابری، نیاز نیست که یک تیم برای انجام این کار بسیج شود.بزرگترین و جذاب ترین ویژگی این تکنولوژی، خودکار بودن آن است.ارائه دهندگان سرویس های هاست و این نوع سرور ها از یک مکان مرکزی به روز رسانی و پشتیبان گیری را خودشان انجام می دهند.
    رایانش ابری که به کمک سرویس های کلود راه اندازی می شود به کسب و کارها کمک می کند تا قابلیت جا به جایی و موبایلی داشته باشند: کارمندان موسساتی که از این تکنولوژی استفاده می کنند می توانند از هرجا به اطلاعات و سرویس های مربوطه دسترسی داشته باشند.

 
دریافتیم که:

مهم ترین مزایای این سرورها را در 3 جمله می توان خلاصه کرد: اتومات و خودکار بودن این سیستم در به روز رسانی و بک آپ گیری؛ قابلیت موبایلی و دسترسی به سرویس در هر مکان و زمان؛ قابلیت اطمینان و همیشه آپ بودن سرویس (Redundant).
  • 1 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

مقالات مربوطه

روش ساخت شناسه کاربری در ایرنیک

از آنجا که ثبت دامنه های ir  در ایران انحصارا زیر نظر پژوهشگاه دانشهای بنیادی (مسئول و کارگزار...

مفاهیم مربوط به هاست و دامنه و DNS

سایت چیست؟S ite در لغت به معنی مکان است و در دنیای مجازی یعنی مکانی که به شما اجاره داده میشود...

نحوه اتصال یک آدرس جدید به هاست در دایرکت ادمین

ممکن است بخواهید فایل هایی که در هاست خود دارید با چند آدرس مختلف در دسترس باشند 1- برای این...

عدم نمایش سایت با www پس از تغییر DNS

بصورت معمول پس ازتغییر DNSاین موضوع اتفاق خواهد افتاد.نگران نباشید، این مشکل طی چند ساعت بصورت...

پاسخ خودکار به ایمیل های دریافتی در دایرکت ادمین

Autoresponder پیغامی است که برای هر اکانت ایمیل خود می توانید تعریف کنید تا به محض دریافت ایمیل...