آیا تا به حال ایمیل یا تماسی از شرکت هاستینگ خود داشته اید مبنی بر اینکه هاست شما بیش از حد مجاز مصرف cpu دارد و هاست شما باعث اختلال بر روی سرور شده است ؟
زمانی که چنین گزارشی به شما داده میشود ممکن است در ابتدا صحبت های ارائه شده را باورنکنید و با خود بگویید سایت من تعداد بازدید کنندگان بالایی ندارد در حالی که فقط بازدید کننده نیست که می تواند مصرف منابع سرور را بالا ببرد موارد دیگری هم وجود دارد ، باید بدانید هاست شما به تنهایی می تواند باعث لود بالا در سرور شود و سرور را دچار اختلال کند .یا حتی ممکن است در این گونه مواقع شما اطلاع نداشته باشید چه مواردی را باید بررسی کنید.
بالا و پایین رفتن عدد cpu روی کارایی سرور خیلی مهم و تاثیر گذار است .
همانطور که می دانید در سرور های اشتراکی منابع بین هاست های ایجاد شده بر روی سرور مشترک است و هر اقدامی که باعث اختلال بر روی سرور شود بر روی تمام هاست ها تاثیر گذار خواهد بود و باعث اختلال در کار سایر کاربران می شود، بنابراین در سرور های اشتراکی هر کاربری موظف است اقدامات لازم را برای جلوگیری از مواردی من جمله لود بالا بر روی سرور انجام دهد.
در هاست های اشتراکی هر شرکتی یک حداکثر استفاده ای را برای هر هاست برای منابع سرور مشخص میکند.
ملاک تشخیص استفاده از منابع برای هر هاست اشتراکی هم نرم افزار های کنترلی و واحد فنی شرکت هاستینگ خواهد بود.
ما در این مقاله می خواهیم مواردی که باعث می شود هاست شما لود سرور را بالا ببرد را بررسی کنیم:
عدم بهینه سازی دیتابیس
طراحی مناسب دیتابیس و برنامه های تحت وب تاثیر زیادی در کارایی آنها دارد.برای بهینه سازی دیتابیس باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید که هر کدام از این مراحل نقش زیادی در سبک شدن دیتابیس و نظم بخشیدن به آن دارد . در بسیاری از مواقع دیتابیس های مورد استفاده بی نظم و تکه تکه می شوند که این موضوع بار اضافی را به سرور ارجاع میدهد یا حالتی duplicate بر روی دیتابیس ایجاد می شود یعنی اطلاعات در چند جای مختلف ذخیره می شود در حالی که ذخیره ی اطلاعات در یک جدول کافی میباشد.
یکی از راههای بهینه سازی استفاده از دستورات معادل یا اولویت گذاری در دیتابیس می باشد .
بهینه سازی دیتابیس یک مبحث کاملا تخصصی میباشد و پیرامون این مورد بهتر است از یک برنامه نویس کمک بخواهید.
عدم بروزرسانی سی ام اس و پلاگین ها
این مورد از اهمیت بالایی برخوردار است.
بروزرسانی سی ام اس ها و تمام پلاگین ها و قالب ها به اخرین نسخه علاوه بر اینکه از لود بالا در سرور جلوگیری می کند باعث امنیت سایت و هاست شما هم می شود.
وقتی شما همیشه آپدیت باشید در واقع مسیرهای نفوذ برای هکرها بسته می ماند و تا وقتی که آنها بتوانند روشهای جدید هک را پیدا کنند , آپدیت بعدی از راه می رسد و مجددا راه های نفوذ آنها بسته می شود.
زمانی که سی ام اس آپدیت نباشد علاوه بر هک شدن سایت می تواند حتی منجر به مشکلات دیگری به عنوان مثال اسپمینگ و در نتیجه لود بالا شود و مشکلاتی را برای شما ایجاد کند.
عدم بهینه سازی سی ام اس
با استفاده از مواردی که در زیر ذکر شده است قادر خواهید بود قدرت و سرعت وب سایت خود را که با سی ام اس نوشته شده است را افزایش داده و از طرفی از فشار به سرور تا حدودی جلوگیری کنید:
حذف پلاگین های آمارگیر
استفاده از آخرین ورزن و بروزرسانی مداوم پلاگین ها نصب شده
حذف پلاگین های بی استفاده (استفاده از پلاگین های زیاد و غیر استفاده مصرف بیشتر منابع را به همراه خواهد داشت)
استفاده از پلاگین های استاندارد
فشرده کردن و minify کردن کدها
و …..
استفاده از افزونه ها و پلاگین های غیر ضروری
هر چه تعداد پلاگین های مورد استفاده بیشتر باشد مقدار مصرف شما از cpu سرور نیز بیشتر خواهد شد.
همچنین ممکن است برخی از افزونه ها با یکدیگر سازگاری کامل نداشته باشند یا به درستی بهینه سازی نشده اند و بیش از حد معمول از منابع سرور استفاده می کنند ، با حذف این افزونه ها می توان مصرف cpu را تا حد قابل توجهی کاهش داد.